4 frågor att ställa till en internetleverantör innan avtal

På bilden syns en illustration av ett fiberuttag.

I denna artikel har vi samlat några av frågorna du bör ställa till internetleverantörer före det att du beställer en fibertjänst till företaget.

Är det säkert att leverantören kan leverera fiber till din adress? 

Detta är antagligen den viktigaste och första frågan att ställa en internetleverantör. Det är nämligen långt ifrån alla leverantörer som kan leverera överallt. 

På Bredband2 kan vi leverera i princip över hela landet, både med dedikerad och delad lina till företaget. För att kolla om Bredband2 kan leverera till din adress gör du en sökning här. 

Finns det fler än en fibertjänst att välja på? 

Detta kan vara avgörande i valet av leverantör, så tänk på att ställa denna fråga. Du vill inte skaffa en onödigt kostsam tjänst eller en alltför enkel om dina behov är stora.  

På Bredband2 erbjuder vi tjänsterna Fiber City och Fiber Business. Du kan läsa mer om skillnaderna på respektive produktsida. Men kortfattat så kan vi skräddarsy lösningar efter behov och kan täcka behovet från såväl små egenföretagare till storbolag.  

Har leverantören några referenser?  

En sida för referenser med aktuella kundcase kan vara en extra trygghet i valet av leverantör. Hör därför gärna om du kan ta del av ett kundcase eller två.  

På Bredband2 har vi samlat våra referenser med kompletta intervjuer här. 

Kan leverantören koppla ihop flera kontor eller butiker under en och samma fibertjänst? 

Att skaffa en leverantör som på ett smidigt sätt kan leverera fiber till flera platser är en stor fördel. Inte bara för att på ett enkelt sätt samla fiberkostnaden på en faktura, utan för att bara behöva en kontakt för service om något mot förmodan skulle krångla.  

På Bredband2 har vi en tjänst för precis det här och den heter SD-WAN. Med denna tjänst kopplar vi ihop din verksamhets geografiska platser till ett och samma skyddade nätverk. 

Tyckte du att detta var lärorikt?

Då ska du spana in vår guide för fler tips att tänka på när du ska välja eller jämföra offerter från internetleverantörer.

Ladda ner din guide

 

Vill du veta mer om Bredband2? 

Har du frågor om oss och våra tjänster? Då kan du alltid kontakta våra företagsrådgivare. Du når rådgivarna på telefonnummer 0770 – 811 020 eller via kontaktformuläret på hemsidan.  

Vill du ha nyheter och inspiration till din inkorg?