7 tips på udda IT-poddar

Sju tips på udda IT-poddar

Vill du lyssna på något nytt för omväxlingens skull? Något som allt som oftast handlar om teknik men som kan fylla behovet av både nytta och nöje? Tillsammans med Joakim Jardenberg – hjärnan bakom #ensakidag – har vi sammanställt en lista över sju fantastiska och udda podcasts.

Accidental tech podcast

Språk: engelska

En podcast för den inbitne. Tre personer diskuterar tech – allt från att hårdkoda avancerade algoritmer till vilken ryggsäck som är nördigast. Perfekt för dig som behöver något att lyssna på under tiden du gör annat (läs: programmera). En av samtalarna är Marco Arment, mannen bakom podcastklienten Overcast. 

Lyssna på Accidental tech podcast.

a16z

Språk: engelska

Andreessen Horowitz är världens mest framgångsrika riskkapitalföretag som investerar i entreprenörer inom teknikområdet. Enligt Joakim Jardenberg är grundarna enastående öppna och ärliga när de resonerar runt teknik och gör konkret avtryck i de högre samtalen om vart vi är på väg. Till skillnad från Accidental Tech Podcast kräver denna podcast din fulla uppmärksamhet.

Lyssna på a16z.

The Blockchain Show

Språk: engelska

Ett av de senaste årens mest hajpade teknikspår. Då finns det ändå oerhört många podcasts på temat. Även om The Blockchain Show är en aning ojämn, är den trots allt bäst i klassen när den är bra. Och det är den ofta.

Lyssna på The Blockchain Show.

Digitala draken

Språk: svenska och engelska

Med digitala draken får du ett asiatiskt perspektiv på teknik. Bland annat diskuteras Alibabas försäljning, orsakerna till Fintechs tillväxt och om Kina och det digitala landskapet. 

Lyssna på Digitala draken.

Exponential Wisdom

Språk: engelska

Peter Diamandis och Dan Sullivan för alltid välgrundade och spänstiga resonemang som hjälper oss lyssnare att sätta tekniken i ett sammanhang. Bakgrunden till samtalen är alltid en värld av "Increasing Abundance and Exponential Technologies".

Lyssna på Exponential Wisdom.

Twenty Thousand Hertz

Språk: engelska

En podcast för den ljudintresserade. Här berörs ofta mycket teknik, men emellanåt ingen teknik alls. Enligt Joakim Jardenberg är det nästintill alltid oändligt intressant, och dessutom otroligt välproducerat.

Lyssna på Twenty Thousand Hertz.

#ensakidag

Språk: svenska

Sist men inte minst rekommenderar Joakim Jardenberg – stolt men ödmjukt – sin egen podcast. Varje vardag serverar han en riktigt viktig sak summerad på fem minuter. Sannerligen en perfekt podcast att starta dagen med. Finns dessutom som video på Facebook, Linkedin och YouTube.

Lyssna på #ensakidag.

Bonustips

På Poddtoppen kan du botanisera bland de mest populära poddarna på Itunes inom teknologi.

Botanisera på Poddtoppen.

Kontakta en företagsrådgivare

Vill du ha nyheter och inspiration till din inkorg?