Kunskap | Bredband2

Därför ska ditt företag ha redundant internetförbindelse

Skriven av Tess Hamark | den 23 oktober 2018 13:08:00 Z

Allt fler verksamheter är beroende av sin internetuppkoppling idag och så fort ett fel uppstår är katastrofen ett faktum. Därför är det bäst att ta det säkra före det osäkra innan olyckan är framme. För hur påverkas din verksamhet om internet ligger nere? Troligtvis en hel del. Men det finns en enkel lösning: redundans.

Vad är redundans och hur fungerar det?

Med redundanta förbindelser kan trafiken enkelt dirigeras om vid behov. Redundans innebär att du som kund har tillgång till dubbla internetanslutningar med olika fysiska framföringsvägar, varav den ena anslutningen är aktiv och den andra är passiv. När den primära anslutningen drabbas flyttas trafiken direkt till den sekundära anslutningen utan manuella ingrepp. Så fort felet är avhjälpt återgår trafiken till den primära anslutningen per automatik.

Redundans är med andra ord som en försäkring – väldigt bra att ha när olyckan väl är framme.

Vad finns det för redundanslösningar?

Som standard erbjuder vi två typer av redundanstjänster för att tillgodose företags olika behov. Givetvis kan vi även skräddarsy lösningen vid särskilda krav och önskemål.

"Motsvarar ungefär vad en kopp kaffe kostar ute"

Enligt Martin Engström, produktansvarig för företags datakommunikationslösningar på Bredband2, är redundans en självklar investering för företag idag. 

– Jag kan förstå att företag drog sig från att beställa redundans förr eftersom fiber inte var speciellt utbyggt och det var jättedyrt. Vår mest kostnadseffektiva lösning – mobilredundans – kostar som en kopp kaffe per dag, berättar Martin.

Det ska tilläggas att priserna för våra övriga redundanstjänster varierar beroende på vad du som kund behöver, men framförallt påverkas de av hur våra leveransförutsättningar ser ut där verksamheten finns. Ju bättre dessa förutsättningar är, desto bättre pris kan vi erbjuda dig som kund.

Vilken redundanslösning passar ditt företag?

Klicka och räkna ut hur mycket ditt företag skulle förlora per dag vid ett avbrott för att se vilken lösning som passar ditt företag bäst.