En svajig lina kan bli en dyr affär

På bilden syns Eric Jagaeus i ljusblå skjorta och mörk kavaj. Jämte honom syns hans namn och titel: Head of Cloud & IT Operations.

 

Kreditmarknadsbolaget Qliro stod inför en utmaning – var finns en IT-leverantör som kan leverera över hela spektrumet avseende kostnad, kvalitet, support och implementation? I denna artikel hör vi om deras val och hur det har gått sedan Qliro påbörjade samarbetet med Bredband2.

Eric Jagaeus är Head of Cloud & IT Operations på Qliro – ett företag som inriktar sig på att förse konsumenter med ett smidigt och säkert betalsätt på nätet. I vår intervju får vi en inblick i vad som varit viktigt för Qliro i valet av, och det fortsatta samarbetet med, Bredband2 som tjänsteleverantör.

Utmaningarna med att välja rätt leverantör

– Då vår verksamhet är helt digital är vi beroende av en stabil fiberlösning och DDoS-skydd. Utmaningen för oss låg i att hitta en tjänsteleverantör som kunde leverera över hela spektrumet avseende kostnad, kvalitet, support och implementation, säger Eric Jagaeus.

 Kravet på stabilitet och säkerhet till konkurrenskraftiga priser är på intet sätt unikt för Qliro. Johannes Hultberg, affärsansvarig för Large accounts på Bredband2 och kontaktperson i samarbetet med Qliro, berättar: 

 Vi har sett en utveckling på marknaden för företag där IT är den centrala funktionen för hela bolagets verksamhet. För de här företagen är hög tillgänglighet och säkerhet ett måste då nedtid är kopplat till direkta intäktsförluster. Att vilja kombinera fiberlösningen med nätverks- och säkerhetstjänster har därför blivit vanligare för att säkerhetsställa ständig uppkoppling.

 

På bilden syns Johannes Hultberg affärsansvarig för Large accounts på Bredband2. Han bär en vit skjorta och en grå kavaj.Bildtext: Johannes Hultberg på Bredband2 har varit kontaktperson i samarbetet med Qliro under många år.

Rekommendationerna satte höga förväntningar

Tack vare rekommendationer fick Qliro upp ögonen för Bredband2 som idag är Sveriges tredje största fiberleverantör. Med det i åtanke var förväntningarna på Bredband2 höga. Nu, cirka sex år sedan samarbetet inleddes, låter svaret från Eric på frågan om Bredband2 kunnat leva upp till förväntningar så här:

Ja, absolut! Bredband2 har skött en problemfri leverans av vår tjänst. Och att jag fortfarande inte behöver använda ett ticketsystem vid kontakt med er (Bredband2, reds anm.) för mig som sitter i en position där personlig kontakt är viktigt uppskattar jag att möjligheten till support fortfarande kan initieras genom att kontakta er direkt.

Stabil fiberuppkoppling och säkerhet avgörande för verksamheten

Qliros verksamheten är helt digital och därför beroende av en stabil fiberanslutning. Men kravet på en säker anslutning stannar inte där. För Qliro är ett så kallat DDoS-skydd av ytterst vikt. Detta för att förhindra överbelastningsattacker som kan få en webbplats eller applikation att bli onåbar för företagets kunder.

– Fungerar ej dessa (fiber och DDoS-skydd) så påverkas våra tjänster och får en direkt påverkan på våra intäktsströmmar, säger Eric.

Överbelastningsattacker och utpressningsprogram är två cyberattacker mot svenska företag som ökat de senaste åren.

– Idag kan man köpa överbelastningsattacker på nätet för mindre än 100 kronor per timme. Därför söker många företag nu ett skydd likt det som Qliro har. Tack vare DDoS-skyddet kan vi upptäcka attackerna innan dom når sin destination och mitigera bort den värsta trafiken, säger Johannes.

”Vi kan gott rekommendera andra att söka sig till Bredband2”

– Det stabila nätet har inneburit att vi inte haft någon nedtid på väldigt länge och supporten vi fått vid frågeställningar eller under implementation gör att vi känner oss trygga i det fortsatta samarbetet. Vi kan gott rekommendera andra att söka sig till Bredband2 med sina utmaningar, säger Eric. 

Närmast ser Qliro ett utökat samarbete med Bredband2 i och med en uppgradering av deras primära upplänk. Johannes berättar vad som ligger i pipeline:

– Vi ser en fortsatt tillväxt hos Qliro som också innebär ett större behov av mer kapacitet för deras tjänster. Vi kommer uppgradera de centrala fiberförbindelserna placerade på olika datacenter där Qliro kan skala upp efter behov i takt med marknaden. Vilket är ett bra exempel på hur vi omvandlar komplexitet till enkelhet för kunden med hjälp av den senaste tekniken.

Ta del av fler kundcase

Läs mer om Bredband2:s samarbeten.

Vill du ha nyheter och inspiration till din inkorg?