meny

4 anledningar till varför ditt företag behöver brandvägg

Fotografi av sladdar och brandvägg

Saknar ditt företag en brandvägg? Om så är fallet bör du ta del av denna information. Vi ger dig nämligen fyra anledningar till varför ditt företag behöver brandvägg.

Tryggt och säkert

En brandvägg är likt en låst ytterdörr – ett viktigt lager för att undvika oönskat besök. Brandväggen hindrar all obehörig trafik att få åtkomst till företagets nätverk och kan på så sätt stänga ute skadlig trafik som kan orsaka nertid och produktionsbortfall.

Säkerhetsutbudet på marknaden växer i takt med ökad skadlig trafik. Därför är det oerhört viktigt att använda sig av en lager-på-lager-princip för att minimera risken för sårbarheter. Brandväggen agerar det yttersta och viktigaste lagret. Därför utgör det en enorm säkerhet och trygghet för företaget.

Smidigt – ingen fysisk hårdvara

Allt fler företag rör sig mot molnet, vilket även speglar dagens utbud inom IT-säkerhet. Idag erbjuds molnbaserade brandväggar som innebär att företagets behov av hårdvaruhantering elimineras. Därmed behöver du inte investera dyrbar tid i IT-administration och kostsam utrustning, utan kan istället fokusera på verksamheten.

Segmentera nätverket

Vad ska kommunicera med vad i nätverket? Med brandväggen kan man sätta upp regler för vilka delar av företaget som ska kunna kommunicera med varandra. Exempelvis finns det avdelningar som HR- och fakturaavdelningen vars datorer bör vara segmenterade från bland annat VD:n och ekonomiavdelningen.

Tips! Läs mer om vilka avdelningar som bör vara segmenterade från resterande och varför

Arbeta tryggt på distans

Allt fler arbetar på distans idag, och givetvis bör detta ske i en säker miljö. I brandväggen kan man sätta upp regler för VPN-åtkomst, vilket innebär att man tunnlar trafiken från datorn genom en krypterad anslutning till företaget. Så när du eller dina medarbetare är på resande fot kan ni med gott samvete koppla upp er till de publika näten under förutsättning att ni har aktiverat VPN-tunneln.   

 

Läs mer om tjänsten Brandvägg Plus.

 

 

Vi hjälper dig

Vill du veta mer om fiber, tillgänglighet och vilka lösningar som passar just ditt företag? Kontakta oss så hjälper vi dig.

Kontakta en företagsrådgivare

Vill du ha nyheter och inspiration till din inkorg?