Här är företagens fyra hetaste IT-drömmar

<span id="hs_cos_wrapper_name" class="hs_cos_wrapper hs_cos_wrapper_meta_field hs_cos_wrapper_type_text" style="" data-hs-cos-general-type="meta_field" data-hs-cos-type="text" >Här är företagens fyra hetaste IT-drömmar</span>

Hur svarar landets IT-chefer på frågan: Vad hade du velat göra med er IT-budget, om det fanns lite mer utrymme? För att få nys om detta utlyste Bredband2 en tävling med just det temat. Vi kan ana ett mönster bland IT-chefernas dagdrömmar. Stämmer de överens med dina?

Öka produktutbudet

Att öka sitt produktutbud ligger synbarligen ofta högt upp på IT-chefens önskelista. Somliga vill kunna erbjuda VPN-lösningar som ett komplement till uthyrning av servrar, andra vill ha möjlighet att erbjuda ett stabilt och bra TV-system. Oavsett produkt kokas det ner till ett gemensamt syfte: att kunna erbjuda fler produkter och tjänster för att öka konkurrenskraften på marknaden. Något som utvecklas med kunden i fokus.

Förbättra kundupplevelsen

Kundernas behov är centrala hos de flesta verksamheter och är ofta A och O för dess överlevnad. Något som många IT-chefer är överens om. Därför är det inte ovanligt att det finns en vilja att förbättra kundupplevelsen. Men hur det ska genomföras är svårare att svara på.

Ett vanligt förekommande önskemål hos IT-chefer är att implementera en friktionsfri lösning med syfte att förenkla kundsupporten. För vissa yttrar det sig i form av ett ärendehanteringssystem för företagets support och kundservice. För andra att utveckla och integrera affärs- och supportsystem i företagets egen webblösning med IP-telefoni och chattfunktion som ger mervärde för kunden, deras användare och företagets egna anställda. Det vill säga göra det smidigare för samtliga inblandade.

Lyssna på personalen

Att ta hand om sin personal och lyssna på deras behov är även det en hög prio för IT-chefen. Det är trots allt personalen som får kugghjulet att snurra. Ibland stavas behovet torsdagsfika och ibland ökad frihet på arbetsplatsen. Faktum är att dagens arbetsplatser går en mer flexibel framtid till mötes. Och det är någonting som IT-chefer välkomnar, åtminstone att döma av våra tävlingsbidrag.

Distansarbete, flexibla arbetstider och dito arbetsuppgifter är nämligen någonting som genomsyrar dagens arbetsplatser allt mer. Men för att det flexibla arbetssättet ska etableras på bästa sätt krävs det bra kommunikationssystem. En förutsättning är att lämna stationära lösningar åt sidan och ge utrymme för mobila sådana. Därför är molnbaserade kommunikationslösningar något som IT-chefer är angelägna om att implementera i företaget.

Digitalisera processer

Såväl regeringen som marknaden ställer allt högre krav på företag om att öka takten inom digital transformation. Trots att detta är både kostsamt och tidskrävande nämner IT-cheferna hållbar digitalisering av olika processer som något önskvärt. Den digitala tekniken ska generera affärsnytta i form av konkurrensfördelar, ökad försäljning och bättre processer. Högt på önskelistan i denna kategori står att bygga digitala system för attestering av fakturor, bokningssystem för kunder eller bygga portaler och system för webb-utbildningar.

Vad drömmer du om?

Låt oss uppfylla dina drömma! Kontakta oss så hjälper vi dig.

Kontakta en företagsrådgivare

Vill du ha nyheter och inspiration till din inkorg?