Smartare mobilhantering för företag: Så undviker ni onödiga kostnader

<span id="hs_cos_wrapper_name" class="hs_cos_wrapper hs_cos_wrapper_meta_field hs_cos_wrapper_type_text" style="" data-hs-cos-general-type="meta_field" data-hs-cos-type="text" >Smartare mobilhantering för företag: Så undviker ni onödiga kostnader</span>

Är ni trötta på dyra abonnemang med långa bindningstider och mobiltelefoner som går sönder eller inte kommer till användning? Här är våra tips på hur ni hanterar anställdas mobiltelefoni för att slippa slösade resurser, tid och energi. 

Välj rätt modeller 

Att välja rätt modeller är det första steget för att undvika onödiga kostnader. Ni som företag bör överväga mobiltelefoner som inte bara har de nödvändiga funktionerna för deras verksamhet, utan som även är kostnadseffektiva. Detta innebär ofta att välja modeller som kanske inte är de allra senaste på marknaden, men som fortfarande erbjuder pålitlig prestanda och stöd. Frestelsen av de senaste smartphone-modellerna driver ofta företag in i en spiral av frekventa uppgraderingar – en trend som kan bli kostsam och resurskrävande i längden. 

Egenskaper och modell bör såklart variera beroende på vem som ska använda enheten. Här är några exempel på vilka olika behov som finns inom olika roller:

  • Administrativa roller: Välj telefoner med stora skärmar och bra tangentbord för de som ofta skriver e-post. 
  • Fältarbetare: Telefoner som är vattentäta och stötsäkra passar för arbete i olika väder. 
  • Kundtjänstpersonal: En mobiltelefon med lång batteritid är viktig för de som ofta är i samtal.

Flexibla abonnemang 

Det är viktigt att man som företag har möjlighet att anpassa sina abonnemang efter varierande behov, inklusive olika nivåer av datatrafik. Genom att välja operatörer som erbjuder anpassningsbara planer kan ni säkerställa att ni inte betalar för mer än ni faktiskt behöver, vilket leder till kostnadseffektivitet och ökad tillfredsställelse bland de anställda.

Se över bindningstider 

För att spara in på kostnader är det vanligt att företag tecknar abonnemang med långa bindningstider. Detta med tanken att få en lägre månadskostnad, men också att spara in pengar på själva mobiltelefonen, som då ofta ingår i priset. Och det låter ju smart, eller? 

Problemet med att teckna sådana avtal är just den långa bindningstiden. Om telefonens ägare slutar på företaget, blir sjukskriven eller är föräldraledig under dessa 24 eller 48 månader som mobiltelefonen och dess kostnad är låst, uppstår plötsligt ännu en onödig kostnad som ligger och tickar på.

Dags att bli mer flexibel? 

För företag med anställda som kräver hög dataförbrukning, är Bredband2:s mobilabonnemang med obegränsad surf för 449 kr/mån med 5G ett utmärkt val. Detta abonnemang kombinerar obegränsad datatillgång med flexibilitet: om abonnemanget behöver överföras till en annan anställd med lägre dataförbrukning, är det enkelt att justera abonnemangsnivån. Sådana flexibla lösningar säkerställer att företaget alltid har en kostnadseffektiv och anpassad mobiltelefoniplan som passar alla anställdas behov. 

Se våra flexibla abonnemang

Vill du ha nyheter och inspiration till din inkorg?