Tänk säkert med MSB, Polisen och SSF

Bli säker-poddens logotyp och bilder på poddgäster från MSB, Polisen och SSF.

För fjärde året i rad anordnar Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB) och Polisen “Tänk säkert” – en kampanj vars syfte är att öka medvetenheten och kunskapen kring informationssäkerhet. 

Under förra årets “Tänk säkert” gästades Bli säker-podden av MSB, Polisen och Stöldskyddsföreningen (SSF) för att prata mer om säkerhetsläget. Lyssna på avsnitten nedan.  

Tänk säkert med MSB

MSB har tillsammans med Enkätfabriken utfört en spännande granskning av det svenska IT-säkerhetsläget. I detta avsnitt av Bli säker-podden berättar Marianne Rilde Björkman och Jan-Olof Olsson från MSB om kampanjen och undersökningens resultat. 

 

Tänk säkert med Polisen

I detta avsnitt är kriminalkommissarie Jan Olsson från Nationellt IT-brottscentrum på besök för att berätta om digitala brott. Vi får bland annat lära oss varför kortbedrägerierna minskat på sistone och varför det är viktigt att lära sig hur man skyddar sina egna kortuppgifter.

 

Tänk säkert med Stöldskyddsföreningen

Visste du att det begicks cirka 250 000 digitala brott förra året? I detta avsnitt gästas Bli säker-podden av Per Klingvall från Stöldskyddsföreningen, som tillsammans med Nikka bjuder på en tänkvärd diskussion om digital brottslighet.

 

Vill du bli ännu säkrare?

Lyssna på fler avsnitt av Bli säker-podden.

Kolla också in vårt säkerhetspaket TRYGG som skyddar ditt företag mot digitala attacker. 

Vill du ha nyheter och inspiration till din inkorg?