Tre tips för en lyckad digital AW

På bilden syns en skål fylld med snacks i form av ostbågar och chips.

Distansarbete, kontor på olika geografiska platser, eller bara för att – anledningarna till att hålla en digital AW är många! För att lyckas med er digitala AW kommer här tre tips.  

Obs! En riktigt bra AW kräver någon form av videochat-tjänst. Exempelvis Microsoft Teams, Zoom eller likvärdigt alternativ.

Mjuka upp munlädret! 

Siktar ni på en slapp AW med gott snack? Börja med en inchecking för att komma över tröskeln (med att prata in i skärmen) genom en digital inchecking. Välj en av följande frågor som alla deltagare i tur och ordning får besvara. Ofta blir det en rolig stund där alla får komma till tals.  

  • Vilket djur känner du dig som idag? 
  • Om du kunde teleportera dig var du vill i världen, var skulle du ta vägen? 
  • Nämn ett minne du skulle vilja återuppleva. 

Vem är egentligen företagets Marco Polo? 

I spelet GeoGuessr släpps ni ner på slumpvalda platser i Google streetview-perspektiv. Det är nu upp till er att lista ut var ni befinner er med hjälp av synliga skyltar, ledtrådar i närmiljön och kanske en gnutta tur! Ett kul spel där alla kan vara med helt digitalt. 

Till GeoGuessr 

Det klassiska quizet (fast digitalt) 

Quizet i sig är ju ingen nyhet när det kommer till AW-aktiviteter, men visste du att det går minst lika bra digitalt? Ett säkert kort när kollegor ska roa sig tillsammans. Välj en Quizmaster som skriver frågorna och använd appen Kahoot (eller liknande quiztjänst) för att på ett smidigt sätt hålla i quizzandet. Slipp papper och pennor och fokusera mer på att ha trevligt än att föra anteckningar.  

Till Kahoot 

 Ha en riktigt rolig AW!  

Vill du ha nyheter och inspiration till din inkorg?