5 anledningar till att din bostadsrättsförening bör gruppansluta

På bilden syns en bostadsrättsförenings fasad. Fasaden har många balkonger i olika färger och former.

Att bo i bostadsrättsförening har många fördelar. En av dem är att du och dina grannar kan få riktigt snabbt internet till ett förmånligt pris. Föreningar kan gruppansluta på två olika sätt: via stadsnätet eller som exklusivt nät. Som exklusivt nät får ni, till skillnad från vid stadsnätsuppkoppling, en egen fiberanslutning som bara ni i föreningen delar på. Varje hushåll får internet och gamla TV- och telefoniavtal kan bytas ut vid behov. Du har också möjlighet att koppla upp porttelefonen eller bokningssystemet för tvättstugan. Häng med när vi listar fem anledningar till varför din BRF bör bli ett exklusivt nät!

1. Dra nytta av att ni delar på resurserna

Tillgången till internet är idag en självklarhet på samma sätt som TV och telefoni har varit tidigare. Troligtvis har din förening ett gruppavtal för andra nödvändigheter så som värme och sophämtning. Genom att teckna ett gruppavtal för internet till hela föreningen drar ni nytta av resurserna ni delar.

2. Hålla nere kostnaden per hushåll

Med gruppanslutning blir föreningen fakturerad för samtliga tjänster och föreningen kan sedan baka in kostnaden i månadsavgiften. Kostnaden per medlem blir lägre än om varje hushåll hade haft en privattjänst. Smart, va?

3. Leverantören har full koll på fiber och utrustning

Om föreningen är ansluten som ett exklusivt nät har leverantören egen utrustning utplacerad och kan därför ha full kontroll över anslutningen. Det minskar antal potentiella felkällor, till exempel stadsnätens utrustning, som annars kan försvåra felsökning. Som exklusivt nät får föreningen ännu bättre service och snabbare felavhjälpning än med privatanslutningar via stadsnätet.  

4. En investering som håller för framtiden

Att investera i fiber är att investera i framtiden. En dedikerad fiberanslutning till fastigheten eller fastigheterna gör föreningen mer attraktiv på marknaden. Det är också lätt att uppgradera till högre hastighet eller öppna fler portar om behovet skulle uppstå längre fram.

5. Bra förhandlingsläge

Eftersom du köper in många tjänster på samma gång har du ett utmärkt förhandlingsläge. Du kan till exempel förhandla dig till dedikerad support. Eller varför inte förse alla hushåll med en riktigt kraftfull router? Ofta kan du få till en bra deal på tillvalstjänster när ni är många som tecknar samtidigt.

Kontakta en BRF-rådgivare

Vill du ha nyheter och inspiration till din inkorg?