Är ditt bredbandsavtal äldre än 3 år betalar du säkert för mycket

foretag-blogg-bredbandsavtal-betala-for-mkt-2018

Det sker en konstant förändring inom datakommunikationsbranschen, till följd av en pågående teknikutveckling och ökad konkurrens på marknaden. Men vad innebär det för dig som har ett bredbandsavtal som är äldre än tre år? Att du troligtvis betalar för mycket. Låt oss förklara varför. 

Omförhandla när du kan

Om ditt företag har haft en tjänst under en period bör du ta tillfället i akt och se över möjligheten att omförhandla. Verksamhetens behov kan exempelvis ha förändrats sedan avtalet skrevs första gången, och du bör därför se över tjänsterna på nytt. Det finns nämligen goda förutsättningar att konkurrensutsätta både lösning och leverantör när det är möjligt att justera avtalet.

Ibland är det värt att byta

Om ditt företag har en gammal infrastruktur behöver det inte nödvändigtvis bli billigare om du sitter kvar hos din nuvarande leverantör. Du kommer nämligen inte kunna kringgå den kostnad som bytet omfattar.

Dessutom sker det en ständig teknikutveckling som innebär att den utrustning du köpte för några år sedan kan vara för gammal idag eller helt enkelt inte lever upp till din verksamhets krav på tillgänglighet och säkerhet. Därför är det viktigt att ha i åtanke att oavsett om du har gjort en tidigare investering behöver du vara beredd på att göra det igen i takt med att saker och ting förändras. Det kan dessutom vara fördelaktigt att byta. Hos vissa leverantörer ingår det eller går det att addera säkerhetstjänster och fastighetsnät med installation.

           Läs också "7 gyllene regler vid byte av internetleverantör".

Se dig omkring efter bästa lösningen

Lyft blicken och granska marknaden. Om ditt företag ändå är i behov av att investera i en ny utrustning, ta då tillfället i akt och se det utifrån ett större perspektiv. En öppen inställning till att byta leverantör kan gynna företaget i längden genom att ni öppnar upp för nya, stabila och säkra lösningar. Faktum är att en medveten investering ofta ger en lägre totalkostnad i slutändan. Därför bör ni satsa på en stryktålig lösning. När tillfället ges att göra ett teknikskifte, passa på att vidga perspektivet och se efter vad som erbjuds på marknaden – kanske får ni en bättre lösning till en lägre totalkostnad.

Mer säkerhet för pengarna

Konkurrensen och teknikutvecklingen på marknaden har bidragit till att datakommunikationen är billigare än för några år sedan. Samtidigt har utvecklingen medfört att behoven av bättre kapacitet och säkerhet har ökat. Kanske är verksamheten idag helt beroende av att internetförbindelsen fungerar och du behöver därför investera i redundant internetförbindelse. Kanske vill du även förbättra IT-miljöns säkerhet med DDoS-skydd, brandvägg och antivirus kopplade till din kommunikationslösning. Se över bolagets nuvarande och kommande behov för att sedan analysera marknaden.

Leta även efter en leverantör som kan ansvara för stora delar av både kommunikation och säkerhet. Detta gör att du kan få en framtidssäker, skalbar, enkel och krångelfri lösning. I slutändan betalar du kanske lika mycket som du gör idag, men du får betydligt mer för pengarna.

Vi hjälper dig

Vill du veta mer om fiber, tillgänglighet och vilka lösningar som passar just ditt företag? Kontakta oss så hjälper vi dig.

Kontakta en företagsrådgivare

Vill du ha nyheter och inspiration till din inkorg?