Gruppanslutning via bredband – prisvärt och pålitligt

tvättmaskiner med tvätt

Livet med bredband via fiber borde vara både enkelt och prisvärt. Genom att skapa en gruppanslutning för bostadsrättsföreningens bredband, drar ni alla nytta av en kostnadseffektiv bredbandstjänst via fiber som är precis vad de boende önskar. Med en gruppanslutning i er BRF får ni ner priset rejält per hushåll.

Oavsett om din förening är liten eller stor vet vi att du behöver ett bredband som lever upp till alla de boendes krav. Lika pålitligt som dagens första kopp kaffe – viktig och självklar.

Vad innebär “gruppanslutning bredband”?

Ni som bostadsrättsförening tecknar ett bredband via gruppavtal åt alla hushåll i BRF:en, istället för att varje hushåll gör det individuellt. På så sätt får alla i BRF:en samma höga kvalitet på uppkopplingen, och vänder sig till en och samma kundtjänst för support, vilket säkerställer en hög servicegrad vid driftstörningar och liknande. Gruppanslutning via bredbandet är en enkel och effektiv lösning för hela bostadsrättsföreningen.

Vilken gruppanslutning med bredband passar bäst för oss?

Satsa på en grundläggande nivå som passar de flesta boendes behov, snarare än en premiumtjänst som inte alla kommer att dra nytta av. Ett bredband som håller vad det lovar, utan krångel. Självklart tar vi också hand om hela installationsprocessen för din förenings gruppanslutning via bredband.

Vilken kapacitet borde vårt bredband med gruppanslutning ha?

Runt 70% av svenskarna väljer 100 Mbit/s. Det är ett kostnadseffektivt alternativ som räcker för de allra flesta. Men det viktigaste är att er gruppanslutning via bredband är stabil och säker. Vad ni ska välja beror på de boendes internetanvändning och antalet uppkopplade användare. Därför sträcker sig vårt utbud från 100 Mbit/s till 1000 Mbit/s.

Exklusivt nät eller stadsnät – vilket gäller för min BRF?

När du överväger bredband med gruppanslutning finns det framför allt en sak att tänka på: Ska er gruppanslutning gå via ett exklusivt nät eller genom ett stadsnät, även kallat öppet nät?

Gruppanslutning via exklusivt nät:

  • Vi blir din enda tjänsteleverantör, som tar fullt ansvar för både tjänsten och nätets drift.
  • Vårt exklusiva nät levererar en skalbar fiberlösning som når varje hörn av din fastighet. Dess flexibilitet gör att du kan uppgradera bredbandshastigheten efterhand som era behov utvecklas.

Gruppanslutning via stadsnät:

  • För dig som är ansluten till ett stadsnät och vill minska bredbandskostnaderna för de boende.
  • I ett öppet stadsnät får din förening friheten att själv välja bland de tjänsteleverantörer som kan erbjuda tjänster inom nätet.
  • En kommunikationsoperatör tar hand om drift och underhåll av nätet, medan tjänsteleverantören koncentrerar sig på att tillhandahålla internet.

Vem står för betalningen för vårt kollektiva bredband i BRF:en?

Det smidigaste är att föreningen alltid faktureras, inte de boende. Det finns även andra lösningar, men hos oss faktureras alltid föreningen. Vanligtvis görs faktureringen kvartalsvis i förskott. Föreningen kan sedan fördela kostnaden på tre sätt:

  • Föreningen fakturerar de hushåll som aktivt väljer en tjänst.
  • Bredbandskostnaden inkluderas i den boendes ordinarie avgift, vilket kan resultera i olika kostnader beroende på bostadens storlek.
  • Ett obligatoriskt tillägg till avgiften, oberoende av bostadens storlek, vilket innebär att alla betalar för internet oavsett användning.

Ge de boende en stabil, säker och flexibel bredbandslösning. Där allt bara fungerar - avsett om de surfar, streamar filmer, spelar spel eller jobbar hemifrån. 

Vill du veta mer om hur vi kan hjälpa er bostadsrättsförening? Ring oss på 0770 – 811 020 eller skicka en intresseanmälan så hör vi av oss snarast!

Intresseanmälan

 

Vill du ha nyheter och inspiration till din inkorg?