Tre tips som optimerar julhandeln

På bilden syns polkagriskäppar

Vad ska ett företag med webbutik tänka på inför julhandeln? Med julen runt hörnet väntar en hektiskt period med många besök i webbutikerna. Idag söker sig allt fler ut på nätet för sin julshopping. Därför ska vi ge dig tipsen som optimerar företagets e-handel och kundernas julhandel.

Så viktigt är trygghet och säkerhet för kunden

Visste du att för svenska konsumenter är det allra viktigaste att ens personuppgifter är skyddade och identiteten säker under nätshoppingen. Se därför till att företagets webbutik är en säker plats att e-handla på. Finns det några sårbarheter som gör att känsliga kunduppgifter kan avlyssnas i trafiken till och från webbplatsen? Är säkerheten i toppskick? Se då till att informera kunden om detta på webbplatsen, en trygg kund är en shoppande kund!

Säkerhetsrisken för företaget under julhandeln

Stärker ditt företag upp med vikarier eller kollegor som tar över varandras uppgifter när julen närmar sig? Detta är vanligt i många organisationer, därför är det också något som bedragare känner till och utnyttjar. Julen är en högtid också för bluffakturor och för bedragare som på olika sätt försöker få betalt för tjänster som de aldrig har levererat. Se till att medarbetarna är medvetna om denna problematik, och se till att vara försiktiga med länkar, betalningsuppmaningar och liknande.

Stöket som gör att du tappar kunder i webbutiken

Vad är det bästa med att handla online? Jo, att slippa trängseln och virrvarret av varor som ligger i drivor överallt! Kläder som slängts över ställen efter en snabb provning i en provhytt. Det bästa med att handla online är att det är så lätt att hitta varorna. Det är faktiskt så viktigt att hela 68% av kunder som nätshoppar överväger att handla någon annanstans om det inte är enkelt att hitta produkterna de söker. Ser därför till att ha en välsorterad webbutik!

Vidare läsning för en säkrare och bättre verksamhet

I följande artiklar hittar du fler tips och tricks för att optimera handeln och bedriva en tryggare verksamhet på nätet:

Läs de tre julvarningarna från säkerhetsprofilen Karl Emil Nikka

Se vad som är viktigast för kunder som handlar på nätet

Behöver du hjälp av en företagsrådgivare?

Kontakta en företagsrådgivare

Vill du ha nyheter och inspiration till din inkorg?