Teamchefen: Våra befintliga kunder är hjärtat i bolaget.

<span id="hs_cos_wrapper_name" class="hs_cos_wrapper hs_cos_wrapper_meta_field hs_cos_wrapper_type_text" style="" data-hs-cos-general-type="meta_field" data-hs-cos-type="text" >Teamchefen: Våra befintliga kunder är hjärtat i bolaget.</span>

På Bredband2 lyssnar vi på våra kunder. När vi fick in önskemål från våra företagskunder om tydligare kontaktvägar och en dedikerad kontaktperson startades avdelningen “Befintliga kunder”. I en intervju med Teamchefen Marcus Olsson får vi en inblick i deras vardag.

Vad jobbar du med?

– Jag är teamchef för teamet som tar hand om alla våra befintliga kunder. Vi har ansvar för att de ska vara nöjda och glada.

Marcus har, tillsammans med sin avdelning, kundansvar för samtliga företagskunder. De har bland annat i uppdrag att tillsammans med kunden sätta upp strategier för att göra deras IT-infrastruktur bättre och bättre. För att se till att de har en trygg tillvaro, helt enkelt.

Hur ser en vanlig dag på jobbet ut?

– Jag startar dagen med att titta på statistik och ha ett morgonmöte med teamet. Sedan har jag också kundansvar för egna kunder. Jag jobbar dagligen med att prata med kunderna, ta fram nya idéer till dem och skriva avtal. 

Ofta blir det också möten med andra avdelningar, berättar Marcus. Alla hjälps åt med att förvalta kundernas förtroende för oss som leverantör. 

“Våra befintliga kunder är hjärtat i bolaget.
Jag ser det som ett hedersuppdrag att ha ansvar för dem.”

Hur är de andra avdelningarna involverade i arbetet med befintliga kunder?

– En klassiker är att ta kontakt med ekonomiavdelningen vid fakturafrågor. Marknadsavdelningen hjälper till att kommunicera med olika utskick och NOC (nätverkscentret) blir inblandade om något har strulat med uppkopplingen. 

Vad innebär det att vi lyssnar på våra kunder?

– Att lyssna på kunden handlar om att förstå vad hen har för utmaningar, vad de vill ha och hur vi ska kunna hjälpa dem ännu bättre framöver. Hur vi ska kunna göra deras vardag tryggare och enklare.

Vad brukar kunder fråga dig om?

– Första samtalet är en inledning. Vi kontrollerar att alla uppgifter stämmer och att de är nöjda med sin tjänst. Därefter har vi en kontinuerlig dialog med samtal minst två gånger om året.

I samtalen diskuteras förbättringsmöjligheter, och IT-säkerhetshot är ofta upp på tapeten nu för tiden. I takt med det utvecklar Bredband2 också diverse säkerhetstjänster för att kunna erbjuda en tryggare IT-miljö för kunderna. Därmed rör vi oss från att vara en renodlad fiberleverantör till en helhetsleverantör istället. Och det uppskattas, säger Marcus.

Är det uppskattat att vi är mer av en helhetsleverantör nu?

– Ja, det är det. Det är den framtiden vi går mot på grund av alla nya hot som bara kommer och kommer. Det kan handla om den rent ekonomiska aspekten, till exempel. Man utvärderar hur mycket pengar som går åt till underhåll och drift från andra leverantörer. Ofta kan vi erbjuda samma tjänst, men till en lägre totalkostnad. 

Vad är det roligaste med ditt jobb?

– Det roligaste med mitt jobb är att prata med kunderna, och att höra att de är väldigt nöjda med Bredband2. 

Kontakta en företagsrådgivare

Vill du ha nyheter och inspiration till din inkorg?