Bredband2 växlar upp – ger företagskunder ännu fler möjligheter

På bilden syns Hampus Hannula Key Account Manager på Bredband2

Sveriges tredje största leverantör av fiber kan nu titulera sig helhetsleverantör av kommunikationslösningar. Det menar Key Account Managern Hampus Hannula som beskriver ett Bredband2 som kan konkurrera med de riktigt stora aktörerna. 

Mycket har hänt på Bredband2 det senaste året. Hampus jobbar som säljare mot stora företag och har följt förändringen och hur den tar sig uttryck i samarbetet med bolagets företagskunder. 

En helhetsleverantör med kraft att konkurrera 

Sedan sammanslagningen av Universal Telecom, A3 och Bredband2 har en helhetsomfattande tjänstekatalog vuxit fram. Det gör Bredband2, som i dagsläget är Sveriges tredje största fiberleverantör, till en konkurrenskraftig leverantör av helhetslösningar, enligt Hampus. 

– Jag anser att vi nu kan titulera oss som helhetsleverantör av kommunikationslösningar och att vi på allvar kan konkurrera med de största aktörerna på marknaden. För befintliga och nya kunder innebär detta att vi som helhetsleverantör kan ta fullt ansvar för kundens lösningar gällande datakommunikation, nätverk, IT-säkerhet och telefoni.  

Vidare menar Hampus att kunder kan räkna med fler kommunikationslösningar med samma höga kvalitet och stora kundfokus som tidigare, tack vare det större tjänsteutbudet. 

Blogg-foretag-2022-hampus-2

Bildtext: Hampus är en 38-årig småbarnspappa med ett stort fotbollsintresse och ett kommande sommarbröllop.  

I valet av leverantör är detta vad kunderna vill ha 

Erfarenheten från hans sju år som säljare på bolaget har gett honom en klar uppfattning om varför hans kunder väljer just Bredband2 som leverantör. 

–  Jag upplever att våra kunder uppfattar oss som lösningsorienterade, konsultativa och att vi kan leverera kostnadseffektiva lösningar som ofta överpresterar gentemot kundens förväntningar, säger Hampus.

Vidare är det också viktigt att bygga upp en tillit mellan kund och leverantör, då ansvarstagandet för att snabbt kunna leverera stabila och trygga IT-tjänster är avgörande för driftsäkerheten. Just att kunna leverera snabbt är något som Hampus vet är viktigt för fler av hans kunder. 

– Många kunder stannar kvar länge och beställer mer av oss just för att vi är snabba i återkoppling och leverans samtidigt som vi aldrig tummar på kvalitet i tjänsterna vi levererar. 

Psst! Vi har skapat en guide för saker du bör tänka på när du jämför offerter från internetleverantörer. Ladda ner den innan du väljer leverantör!

Ladda ner din guide 

Lösningar för olika utmaningar 

För Hampus kunder ser utmaningarna och behoven olika ut men generellt sett handlar det om att migrera sina servrar och system till molnlösningar.  

– En sådan migrering medför ofta att man ser över sin infrastruktur. Många gånger handlar det även om att man står i valet och kvalet inför att investera i en utökning av sin IT-avdelning eller att köpa in fler tjänster, såsom nätverk, säkerhet med mera. 

Blogg-foretag-2022-hampus-3

Bildtext: Utbudet av tjänster möjliggör helhetslösningar efter kundernas behov. 

En spännande tid framöver med många kundkontakter  

Att Bredband2 fått en större dragningskraft är en naturlig effekt av förändringarna som skett. Och Hampus märker att det finns ett stort behov att fylla hos företag som nu ser sig om efter en leverantör som kan leverera helhetslösningar. 

– Det kommer vara en spännande resa framåt och som jag ser det så är Bredband2 numera en självklar leverantör att ta kontakt med när man ska upphandla kommunikationslösningar. Vi har allt som krävs för att utmana och överprestera mot de största aktörerna på marknaden.  

Det säger kunderna om samarbetet 

Nyfiken på vad några av våra kunder har att säga om samarbetet med Bredband2? Då ska du läsa våra kundcase. Här hittar du samarbeten med allt från kommuner till privata företag. 

Lär dig mer om Bredband2:s utbud av tjänster 

Vill du veta mer om Bredband2 och våra tjänster? Då ska du kontakta någon av våra företagsrådgivare! 

Kontakta en företagsrådgivare

Vill du ha nyheter och inspiration till din inkorg?