Så väljer du rätt bredband till företaget

Bilden visar en person som sitter vid ett skrivbord med en datorskärm framför sig.

Hur väljer jag rätt bredband till företaget? Det är en fråga vi märker att många vill ha svar på. Därför kommer här en kort artikel om vad du bör känna till för att kunna göra ett bra beslut. 

Är det bredband via fiber som gäller? 

Vi lovade en kort artikel, så svaret på rubriken ovan är – ja! Fiberbredband är utan tvivel den bredbandslösning som passar företag bäst. Anledningarna?

  • Höga hastigheter
  • Hög driftsäkerhet
  • Obegränsad kapacitet

Utöver dessa tre anledningar är bredband via fiber det mest hållbara alternativet. Ett fiberbredband för företag kommer nämligen att klara av framtidens växande krav på internetuppkoppling bättre än andra bredbandslösningar. Vilket kommer behövas för företagets digitalisering. Till nästa fråga!

Hur viktigt är det med skalbarhet? 

När det kommer till bredband för företag finns det en hel del att välja bland. Du vill varken ha en onödigt dyr och stor tjänst samtidigt som du vill ha tillräckligt hög kapacitet för att kunna bedriva en verksamhet som håller hög digital standard med utrymme att växa.  

I dag kan du tillgodose dessa krav utan problem, svaret är en skalbar lösning. Med en skalbar bredbandstjänst kan du möta företagets behov idag och om behovet förändras kan du enkelt skala upp din tjänst. Smart va?

Kortaste möjliga startsträcka? 

Nästa fråga att besvara är: Hur snabbt behöver du din internetanslutning? Om det är riktigt brådis är bredband genom stadsnätet det snabbaste alternativet, om det finns ett tillgängligt stadsnät på adressen. Har du lite mer tid än “riktigt brådis” då är det en god idé att börja jämföra fibertjänster.  

Ta oss på Bredband2 som exempel, vi kan tillgodose behovet av bredband hos företag i alla storlekar, oavsett om du behöver ditt bredband nu på en gång eller om det är en investering i framtiden. Vill du läsa mer om våra olika tjänster hittar du bland annat:

Genom att jämföra dessa bredbandstjänster borde du få en fingervisning om vilken tjänst som passar ditt behov bäst. Sedan är det så klart bra att höra av sig till en expert för att kunna skräddarsy just dina eventuella behov av bredband, nätverkstjänster och säkerhet med mera.

Vi hoppas att du med denna artikel blivit lite klokare när det gäller valet av bredband till företaget. Vill du läsa mer om internet för företag så hittar du fler användbara tips och artiklar längre ner. Lycka till!

Vidareläsning 

Fyra frågor att ställa till en internetleverantör 

5 saker att känna till om fiberleverans till företag 

Vill du ha nyheter och inspiration till din inkorg?