meny

3 säkra sätt att tillgängliggöra ditt företags uppkoppling

tre-tjanster-tillganglighet-hubspot-blogNumera förväntas det finnas ständig tillgång till uppkoppling för att delta i möten, dela dokument och komma åt system oavsett var du befinner dig. Hur ser du till att företagets nätverk lever upp till de nya och digitaliserade kraven på tillgång? Vi ger dig tre säkra tillvägagångssätt.

 

Använd WiFi som tjänst

Tumma inte på kvaliteten eller säkerheten. Det är enkelt att köpa en egen router men säkerhetsriskerna är många och täckningen är oftast låg. Givetvis finns det både bra och dåliga routrar, men för att varje vrå av din arbetsplats ska vara optimerad för trådlöst arbete måste uppkopplingen anpassas utifrån dina behov. Fundera på hur stor yta som ska täckas och hur många uppkopplade enheter ni har. En WiFi-tjänst ser till att dina medarbetare kan använda alla ytor på ett säkert sätt, utan att tappa anslutningen. Dessutom slipper du krångel med installation, uppdateringar och support.

Läs mer om WiFi som tjänst här.

 

Glöm inte den trådbundna anslutningen

Trådlöst i all ära men det är viktigt att inte glömma den gamla hederliga kabeln i vägguttaget. För att din WiFi-tjänst ska fungera krävs en trådbunden anslutning och denna tjänst är väl motiverad att ha på plats om dina medarbetare arbetar mycket från kontoret. I folkmun kallas denna tjänst oftast för LAN (Local Area Network) och innebär att en eller flera switchar placeras ut på arbetsplatsen. Optimera ditt lokala nätverk och ägna din tid och energi åt att fokusera på din kärnverksamhet istället.

Vill du veta mer om switch som tjänst? Kontakta oss här.

 

Säkra distansarbetet med VPN

Fundera på om dina medarbetare ska ha möjligheten att arbeta på distans. I så fall kan en VPN-tjänst vara motiverad. Med en VPN får medarbetarna tillgång till företagets egen IT-miljö oavsett om de befinner sig på resande fot eller jobbar hemifrån. Dessutom krypteras användarens trafik via en säker anslutning, vilket gör det näst intill omöjligt för hackare att få tag på företagets konfidentiella uppgifter.

Läs mer om VPN och distansarbete här.

 

Vi hjälper dig

Vill du veta mer om fiber, tillgänglighet och vilka lösningar som passar just ditt företag? Kontakta oss så hjälper vi dig.

 

Kontakta en företagsrådgivare

 

Vill du ha nyheter och inspiration till din inkorg?