"Att alltid vara uppkopplade är en självklarhet för oss."

På bilden syns Monika Nilimaa från företaget Paradox.

Vi intervjuade Monika Nilimaa på Paradox Interactive, en svensk dataspelsutgivare och fiberkund hos Bredband2, som publicerar och utvecklar spel till PC, Playstation, Xbox och mobilt.

Varifrån kommer Paradox?

Paradox Interactive har sedan 1999 varit en ledande global utgivare av PC-baserade strategispel och kommer ursprungligen från Paradox Entertainment. De bröt sig loss 2004 och har växt sedan dess. Paradox logga är ett näbbdjur som liknar en korsning av en bäver och en anka. Det underliga djuret lägger paradoxalt nog ägg trots att det är ett däggdjur.

Vad betyder det att publicera spel?

När spelen är klara tar vår marknadsavdelning och producenterna över, de släpper spelen till distributörerna som sedan presenterar det för kunderna. Vi har över 100st distributörer där STEAM är den största.

Vad fokuserar era olika studios på och hur fungerar det över gränserna?

Vi har fyra stycken studios, en i Skövde(South) en i Umeå (Arctic) samt två i Stockholm (PDS och North). De första två fokuserar på att fylla våra spel med innehåll. North utvecklar egna projekt som t.ex. Magicka Wizard Wars. PDS utvecklar andra projekt som t.ex. Crusader Kings och Runemaster. Det handlar mycket om processer. Sen har vi vår publishing och en stark management som är spindeln i näten och håller ihop de olika delarna.

Hur kommer det sig att ni har vuxit så snabbt på så kort tid?

Orsaken är enkel, det har gått jättebra för våra spel. Folk uppskattar dem och väljer att betala för dem. När vi lanserar ett spel så underhåller vi dem, vi ”skrotar” inte upplevelsen efter en tid bara för att vi har ett nytt spel på gång, utan vi håller spelen levande. Vi har även ett forum med över 650 000 medlemmar där vi har en dialog med våra kunder. Vi gillar även galna idéer och har lanserat spel som ”ingen” trodde på. Allt detta har gjort att vi växt ur våra lokaler flera gånger de senaste åren. Vi var för ett par år sedan bara 30 anställda, idag är vi över 140 och letar ständigt efter fler duktiga medarbetare.

Vad är ni mest stolta över?

Det häftigaste är väl att vi har många tjejer på vårt företag. Då resten av branschen har 5-10% tjejer. Så ligger vi över 20 %. Vi har en jämställdhetskultur i våra kärnvärden och detta uppmuntras inom hela organisationen.

Hur beroende är ni av Internet?

Väldigt beroende, det är av just den anledning vi har skaffat en redundant lina. Att alltid vara uppkopplade är en självklarhet för oss.

Varför valde ni Bredband2?

Vi tittade faktiskt på flera olika alternativ och det var främst Bredband2s bemötande och snabba respons samt den presenterade lösningen som avgjorde valet. Vi hade faktiskt bestämt oss för en annan lösning först men efter vi kom i kontakt med Bredband2 så ångrade vi oss, vilket händer ibland.

Detta levererar Bredband2 till Paradox Interactive

  • Internet- och datorkommunikationstjänster på flera adresser, med hastigheter mellan 100 Mbit/s och 10 Gbit/s
  • Redundans – Diversitet

Läs mer om våra företagskunder här.

Vill du ha nyheter och inspiration till din inkorg?