Möt Martin – telekombranschens kameleont

intervju-martin-eng_bloggbild

 

Produktansvarig, gymnasielärare, graffitimålare, ljud- och vinnörd och undulatägare. Martin är full av överraskningar. Att han sedan har koll på telekombranschen är en underdrift. Med sina tretton år i branschen är han idag expert på det han gör, nämligen att vara produktansvarig för de datakommunikationslösningar som erbjuds till företag på Bredband2.

– Förutom att vi på produktavdelningen utvecklar nya eller avvecklar befintliga tjänster dokumenterar vi vad som gäller så att andra avdelningar kan ta del av informationen. Dessutom hjälper vi till i pågående affärer där företagskunder efterfrågar speciallösningar som avviker från vår standard, berättar Martin.

Martin har inte alltid arbetat inom telekombranschen. I grund och botten är han gymnasielärare, vilket han än idag har stor nytta av. 

– Vi tar fram själva innehållet i de tjänster vi erbjuder för att göra det så begripligt som möjligt för kunden. Här kommer mina tidigare erfarenheter som lärare väl till pass, att anpassa kommunikationen efter målgruppen. Jag tror att ett tydligt innehåll kan skapa en nöjd kund. Därför lägger jag mycket tid och energi på hur vi uttrycker oss i det material som medarbetare och kunder kommer i kontakt med.

Hur arbetar ni för att ta fram nya tjänster?

– Förutom att vi använder beprövade modeller försöker vi involvera övriga avdelningar så mycket som möjligt för att framtagna lösningar ska fungera optimalt för verksamheten i sin helhet. På sikt hoppas vi också att involvera våra kunder i själva utvecklingsarbetet. Vi vill även förbättra informationen till våra kunder om produktnyheter och vilka nya tjänster som vi planerar att utveckla framöver. Kunden ska då kunna ge feedback och påverka vilka tjänster som vi ska prioritera att utveckla men framförallt hur dessa tjänster ska utformas.

”Istället för att förbättra kundupplevelsen baserat på vad vi tror och tycker, utgår vi från vad våra kunder tycker”

Kundupplevelsen är något som Bredband2 arbetar hårt med. Något som även är centralt i Martins arbete.

– Istället för att förbättra kundupplevelsen baserat på vad vi tror och tycker, utgår vi från vad våra kunder tycker. Till vår hjälp använder vi underlaget från de undersökningar som genomförs dagligen med våra kunder när de har varit i kontakt med Bredband2. Dessutom har vi ett särskilt system – Lyssnarlådan – där våra kollegor enkelt kan vidarebefordra kunders feedback och ge förslag på hur vi kan förbättra kundupplevelsen och innehållet för våra tjänster. På så sätt får vi ett bra underlag över vad som behöver förbättras. 

Att Bredband2 sticker ut på marknaden är något Martin påpekar. Han menar att de har ett fokus som särskiljer sig från konkurrenterna. 

– Det känns som att många konkurrenter fokuserar mer på vilka uppköp man ska göra istället för att fokusera på vad marknaden och kunderna efterfrågar. Det är vår styrka – att vara lyhörda och flexibla. Självklart har vi standardtjänster men vill kunden ha något annat försöker vi alltid lösa det i den mån det går.

Läs också "Tillgängligt nät och lyhörd support. Samarbetet med Bredband2 spelar en betydande roll för Opus Bilprovning"

Skulle du säga att det finns någon tjänst som är särskilt efterfrågad?

– På företagssidan är det helt klart våra bredbandstjänster Fiber City och Fiber Business som är mest efterfrågade. Vi ser även en större efterfrågan på våra olika lösningar inom redundans.

Hur ser framtiden ut?

– Tidigare har vi mest fokuserat på att utveckla befintliga tjänster. Men nu har vi även lanserat molnbaserade tjänster som ger kunden tillgång till DDoS-skydd, brandvägg och en praktisk lösning för säkert distansarbete. Många kunder har efterfrågat detta och har idag en helt annan medvetenhet om IT-säkerheten jämfört med tidigare.

Vad är det roligaste med ditt yrke?

– Att mitt arbete är väldigt omväxlande och att det händer mycket på Bredband2. Här finns ingen hierarki eller långsam byråkrati utan beslut fattas snabbt där alla har möjlighet att påverka. Ända sedan jag började 2008 har Bredband2 växt otroligt mycket varje år. Det har inneburit att jag hela tiden fått nya utmaningar och dessa erfarenheter har varit minst sagt utvecklande.

Fem snabba med Martin

Har du någon hobby?

– Ja, några stycken. Graffiti och övrig konst plus att jag är ljud- och vinnörd.

Jag har hört att du har en undulat – stämmer det?

– Det stämmer. Han heter Sylvester, men kallas för Sylve. Min första undulat fick jag på grund av ett dialektalt missförstånd. Låt mig säga som så att skånska och dalmål inte alltid går ihop…

Vad lyssnar du helst på?

– Svår fråga. Jag lyssnar helst med ljudformatet Free Lossless Audio Codec (FLAC). Men om jag är tvungen att välja en låt är det nog ”My Way” med Frank Sinatra.

Vilket är ditt favoritvin?

– Det beror på tillfälle och mat. Men om jag tvingas välja är det nog Beaujolais Nouveau av Rémi Dufaitre.

Vilken är din favoritprodukt från Bredband2?

– Det måste vara någon av våra smarta redundanstjänster till företag som säkerställer att internetanslutningen alltid fungerar. Bra, va?

Vi hjälper dig

Vill du veta mer om vilka lösningar som passar just ditt företag? Kontakta oss på Bredband2 så hjälper vi dig.

Kontakta en företagsrådgivare

Vill du ha nyheter och inspiration till din inkorg?