Tillgängligt nät och lyhörd support. Samarbetet med Bredband2 spelar en betydande roll för Opus Bilprovning.

Fotografi på Neslin som är IT-chef på Opus Bilprovning.

Opus Bilprovning utför kontrollbesiktningar och registreringsbesiktningar av motorfordon. Idag har företaget över 90 besiktningsstationer runt om i hela Sverige. En stabil och tillgänglig uppkoppling är en avgörande faktor för Opus Bilprovning, menar Neslin Ayhan, IT-chef på Opus Bilprovning. 

– Vi ställer höga krav på tillgängligheten. Nätet är A och O för vår verksamhet, för så fort vi tappar nätkontakt tappar vi också intäkter. Utan en hög driftsäker tjänst kan vi inte utföra våra tjänster så som kontrollbesiktningar.

"Vi valde Bredband2 för att de kunde leverera det vi ville ha på ett lyhört sätt"

Anledningen till att Opus Bilprovning valde Bredband2 var enkel. Bredband2 kunde lösa de utmaningar som Opus Bilprovning stod inför.

– De krav och funderingar vi har för att nå våra framtida mål lyckas Bredband2 hjälpa oss med, säger Neslin Ayhan.

För Opus Bilprovning är det viktigt att leverantören fungerar som en samarbetspartner som är lyhörd och proaktiv. 

– Vi är en liten IT-organisation och har mycket att göra. Därför vill vi, tillsammans med vår leverantör, kunna jobba i ett partnerskap. Bredband2 är en lyhörd organisation och det är lätt att få hjälp. Dessutom har de ett produktutbud som passar oss. Vi valde Bredband2 för att de kunde leverera det vi ville ha på ett lyhört sätt. 

Vikten av en enhetlig nätverksstruktur

Förutom fiberuppkoppling är Opus Bilprovning i fas med att implementera WiFi som tjänst från Bredband2. Neslin Ayhan menar att det finns flera fördelar med detta. 

– Vi ska inte drifta på egen hand. Istället överlåter vi det till vår samarbetspartner och leverantör. I det här fallet har vi SLA kopplat 24/7, vilket innebär att Bredband2 övervakar tjänsterna dygnet runt. Dessutom finns det fördelar med att ha både fiber och WiFi samlat hos en leverantör så att man har en enhetlig nätverksstruktur. 

Läs också "ThorenGruppen: 'Vi sökte en flexibel leverantör med prisvärda lösningar och hög tillgänglighet'"

En tryggare verksamhet för att undvika intäktsbortfall

Oförutsedda saker händer. Men för att undvika intäktsbortfall till följd av att fiberförbindelsen går ner valde Opus Bilprovning tjänsten mobilredundans som automatiskt tar över vid avbrott.

– För oss är det jätteviktigt med redundans, vi är beroende av den. Vi har behövt använda den lokalt på våra sajter vid något tillfälle till följd av en avgrävd fiberkabel. Då har vi haft mobilredundansen att falla tillbaka på tills dess att huvudlinan är fungerande igen, säger Neslin Ayhan. 

Men det är inte bara mobilredundansen som bidrar till en tryggare verksamhet. Oron för digitala attacker har gjort att Opus Bilprovning investerat i DDoS-skydd och Umbrella DNS-skydd.

– Om vi till exempel hade blivit utsatta för en överbelastningsattack hade vi inte kunna fortsätta arbeta. Så målet är att alltid försöka upptäcka eventuella intrångsförsök innan det är för sent. Och där är Bredband2 en viktig samarbetspartner. Allt eftersom de utvecklar nya produkter får vi ta del av dem och göra en bedömning om det är något som vi behöver eller inte.

Därför rekommenderar Opus Bilprovning leverantören Bredband2

– Bredband2 har verkligen bevisat att de är en driftsäker nätleverantör. Hade vi haft problem med det lokala nätverket hade vi inte valt att implementera WiFi som tjänst. Men där har de levererat bra. Det är dessutom enkelt att komma i kontakt med dem och bolla idéer. 

Vi hjälper dig

Vill du veta mer om vilka lösningar som passar just ditt företag? Kontakta oss på Bredband2 så hjälper vi dig.

Kontakta en företagsrådgivare

Vill du ha nyheter och inspiration till din inkorg?