ThorenGruppen: "Vi sökte en flexibel och prisvärd leverantör"

På bilden syns Jonas Angel, IT-manager på ThorenGruppen.

ThorenGruppen är ett ledande utbildningsföretag som bland annat bedriver för- och grundskolor, gymnasium, vuxenubildning och SFI. Idag är de verksamma i hela Sverige – från Malmö i söder till Kiruna i norr. Därför var det viktigt att hitta en flexibel leverantör som kunde leverera i hela landet till konkurrenskraftiga priser, menar Jonas Angel, IT-manager på ThorenGruppen. 

Vi sökte en leverantör som hade förståelse för vår verksamhet, kunde erbjuda prisvärda lösningar och leverera över hela landet. Dessutom skulle de ha en bra och kunnig support. Bredband2 passade bäst in på våra krav.

"Fungerande internet är nödvändigt för verksamheten"

Fungerande internet är nödvändigt för verksamheten, hävdar Jonas Angel. Redan innan Covid-19 slog till låg ThorenGruppen i framkant med sin digitaliseringsprocess. Men i och med nya restriktioner har kravet på fungerande internet nått en ny nivå. 

– I och med den ökade digitaliseringen och krav på distans och fjärrundervisning har vi varit tvungna att anpassa leveranserna till det högre tryck som behövs idag. Med hjälp av Bredband2 har vi kunna göra denna anpassning både snabbt och utan störande avbrott för verksamheten.

Oförutsedda saker händer. Men för att undvika nertid vid eventuellt fiberavbrott valde ThorenGruppen tjänsten redundans – en extra förbindelse som automatiskt tar över när den ordinarie ligger nere. 

– Vi driftar en stor del av våra system själva, exempelvis ekonomisystem och läroplattform som fysiskt står i en serverhall i Umeå. Det skulle bli problematiskt om internet slutade fungera. För att minimera nertiden vid ett eventuellt avbrott valde vi redundans, säger Jonas. 

Läs också "Tillgängligt nät och lyhörd support. Samarbetet med Bredband2 spelar en betydande roll för Opus Bilprovning."

Därför rekommenderar ThorenGruppen leverantören Bredband2

– Någon som vi är positivt överraskade av är att de har god kunskap om vår verksamhet och våra behov. Jag hoppas att det framgår av mina tidigare svar att vi är nöjda med Bredband2 som leverantör och att vi kommer att fortsätta jobba tillsammans under lång tid, säger Jonas.

Vi hjälper dig

Vill du veta mer om vilka lösningar som passar just ditt företag? Kontakta oss på Bredband2 så hjälper vi dig

Kontakta en företagsrådgivare

Vill du ha nyheter och inspiration till din inkorg?